Provocarea de 30 de zile. Ziua 0. Angajamentul.

|

Vă provocam săptămâna trecută la mișcare timp de 30 de zile. Aveți aici detaliile. Așa că, e momentul să începem.Yuhuuu!

Primul lucru pe care trebuie să îl faci când vrei să îţi formezi un nou obicei este să te angajezi că te vei ţine de el. Să te entuziasmezi e ușor. Să faci activitatea de 2-3 ori e ușor. Să perseverezi e mai dificil. Așa că…e important să te asiguri că o faci. Și pentru asta trebuie să te ajuți puțin.

Ce e important?

  • Să îți setezi obiective realiste. Altfel, te vei demoraliza foarte repede și nu vei mai fi motivat să continui. Nu îți propune să ajungi la 1000 de abdomene într-o lună sau să alergi zilnic dacă știi că sunt șanse mici ca asta să se întâmple. Provoacă-te, dar nu încerca să te transformi într-un erou dintr-o dată.
  •  Investește în ceva material. În ceva ce vezi, ceva ce poți folosi (o agendă nouă, abonament pe o lună la sală, echipament dacă ai nevoie…). Și e bine să cheltuiești o sumă care îți e puuuțin de tot inconfortabilă. Va fi un imbold în plus. Desigur, se poate și fără investiție, important e să ai voință să “te dai jos din pat”.
  • Fă ca activitatea să ți se pară mai ușoară. Exemplu: folosește echipamentul potrivit (la Vali probabil veți citi mai multe detalii tehnice), informați-vă despre ce poate merge rău, despre trucuri care vă pot ajuta. Motivonti vă va ține la curent cu câteva. Aici câteva sfaturi pentru început.
  •  Fă o listă cu toate lucrurile tari care ți se pot întâmpla dacă vei avea obiceiul ăsta. Gândește-te de ce vrei să faci asta -> pentru că motivația intrinsecă e chiar mai puternică decât cealaltă.

Studiu de caz – eu.

În business se aleg adesea KPIs (key performance indicators) greșiți și de aceea lucrurile nu merg. Așa că, pentru a fi sigură că îmi setez obiective realiste,  luna asta o dedic anagajamentului. Adică: e mai important să mă țin de mișcare decât să obțin o anumită performanță (oricum se va simți diferența). După, îmi dau seama și cum stau și ce ritm am și ce obiective  de performanță să îmi setez. Pe principiul: calitate înaintea cantității.

Așa că, agenda:

– luni și joi sunt zile de balet
– marți și vineri sunt zile în care dedic min 30 de minute pentru abdomene și flotări
– sâmbătă și duminică sunt pentru alergat.
– miercuri e pauză. :)

Șiii, mi-am luat echipament de alergare. Așa motivată m-am simțit că am și alergat 20 de minute în seara asta (am alergat prin jurul blocului deci nu prea știu câți km)! :)

SPOOOOR!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *