Learning Day @ Learning House

|

Sâmbătă, într-o zi frumoasă de început de toamnă cu iz încă văratic – de-ar fi să încep ca în compunerile din clasele primare – a avut loc primul Learning Day de anul ăsta. Eveniment lunar ce își propune să adune laolaltă studenți ai facultății alternative (membri ai comunităților), mentori, traineri, echipă și alți prieteni pentru a sărbători o zi dedicată învățării. Este o zi importantă în care se stă la discuții, se lansează programe, se întăresc relații etc.

Sperând că v-am luminat puțin despre ce este Learning Day (pentru că apare în titlu) închei cu asta pentru că, de fapt, eu voiam să vă vorbesc despre ANTURAJ.

Anturajul, așa cum scrie în DEX, este totalitatea persoanelor care constituie mediul social particular al cuiva, care înconjoară în mod obișnuit pe cineva; mediul, compania, societatea în care trăiește cineva. Și, aș putea adăuga: care influențează semnificativ persoana respectivă.

Și pentru că suntem ființe sociale și pentru că ne adaptăm mediului în care suntem, ne adaptăm anturajului. Vrem să îi impresionăm pe cei din anturajul nostru, cerem ajutor de la ei, îi ajutăm și noi, construim împreună cu ei, facem schimb de idei. Learning Day-ul a fost pentru mine un fel de demonstrație al unui anturaj de calitate.

Nu toate zilele sunt la fel de valoroase pentru toți oamenii prin prisma învățării. Uneori înveți mai mult într-o zi decât în alta, uneori găsești mai multe informații de folosit decât alteori și așa mai departe însă numai pentru a fi înconjurat de oameni mișto, cu idei bune și frumoase, care vorbesc într-un limbaj elevat, care pun întrebări interesante și dezbat teme interesante Learning Day e un lucru deosebit. Te obișnuiești să fii la un nivel înalt: al lucrurilor pe care le faci, le spui, îți plac etc. Înveți să gândești înalt și să te comporți astfel încât să atingi acele obiective.

E important din când în când să te uiți în jur și să observi cum e anturajul tău. Te ajută el cumva să crești sau ai nevoie să îl lărgești? Ai suficienți oameni în jurul tău de la care poți învăța, care te provoacă să fii mai bun? Ai oameni care vor să învețe de la tine? (Mi-a amintit Dan Berteanu vorba aia: Dacă vrei să înveți ceva bine de tot, predă-l!) Sunt colegii și profesorii de la facultate de ajuns? Îți sunt colegii de la serviciu de ajuns? Prietenii cu care ieși în oraș?

Căutați anturaje care să vă crească ca oameni. Și dacă sunteți curioși de al nostru și nu îl cunoașteți încă, vă așteptăm în CROS Learning House la următorul Learning Day cu mintea deschisă atât spre a primi cât și spre a da. :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *