Autonomia în învățare: Studiu de caz. [2]

|

Autonomia în învățare: Studiu de caz. [1], [2], [3]

Autocunoaștere + Setarea de obiective. Vă povesteam că m-am apucat să învăț italiană de nebună de una singură. Și învăț. Deadline-ul este de octombrie (desigur, pentru un nivel de începători).

Autoevaluare. Și deși am simțit că nu am un ritm cum îmi doresc am avansat ceva:

  • sunt la lecția 11/15 din cartea cu lecții (am fost plecată 2 săptămâni de-asta sunt puțin în urmă)
  • am un teanc mare cu cuvinte pe care le cunosc (nu le-am numărat; cred că ar fi interesant să o fac)
  • am purtat conversații în italiană cu italieni (în scris ce-i drept)

Strategii și metode. Ce am mai făcut între timp e că, după ce am început să cunosc câteva cuvinte cu care să pot forma propoziții, m-am concentrat puțin și pe gramatică. Iar cu gramatica…teoria ca teoria, practica trebuie făcută. Nu prea am răbdare să fac exerciții la fiecare capitol și oricum când te apuci să faci exercițiul ești mult mai concentrat la cerință și e mai ușor. Greu e să integrezi regulile în conversație. Și pentru asta îmi fac un sumar al regulilor pe bilețele (mai mari de data asta) și de fiecare dată când în conversație am o dilemă, arunc un ochi pe bilețelul respectiv. Cred că e ușor dacă treceți fiecare set de reguli (formarea timpilor, pronumele etc.) pe un bilet separat.

Și pentru că m-am plictisit de lecțiile de o pagină din manual și să învăț pachete de cuvinte m-am hotărât să încep să citesc o carte. Asta mă va ajuta la cuvintele de legătură și așezarea lor în propoziții și la a reține genul substantivelor (nu există nicio regulă, pur si simplu unele sunt diferite de ale noastre).

Resurse și instrumente.

  • Dacă vă tentează cărți în italiană eu am descoperit deocamdată site-ul ăsta de unde se pot downloada gratuit.
  • Iar pentru conjugările verbelor la toate timpurile un site ce pare..complet, e ăsta.

***

Și dacă sunteți curioși ce e cu subtitlurile roșii în italics iată: sunt petalele florii, elemente ale modelului de autonomie în învățare care te ajută să îți iei învățarea în propriile mâini. Detalii aici. Voi ce și cum învățați de unii singuri?:)

2 responses to “Autonomia în învățare: Studiu de caz. [2]”

  1. […] în învățare: Studiu de caz – italiană. [1] [2] […]

  2. […] în învățare: Studiu de caz. [1], [2], […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *