TEDxBucharestLive: Think Again

|

agenda tedxDacă nu știi ce e TED, fă click aici cu încredere și repede-repede!

TEDxBucharest este omologul TED în București și, pe lângă evenimentul clasic, organizează și altele satelit. Astfel, miercuri, pe 12 iunie, am avut onoarea să moderez evenimentul ce a constat în urmărirea transmisiunii LIVE a TED Global, conferința anuală în care se adună super-oameni cu super-idei worth spreading.

Împărțite în 4 sesiuni, cu focus pe: economie (Money Talk), natură (Listening to Nature), Orientul Mijlociu și America Latină (World on Its Head) și medicină (Regeneration) speech-urile ne-au provocat cu adevărat la a regândi lucrurile, a privi din alte perspective, fie că era vorba de importanța imensă a albinelor sau a sunetelor, diferența între creierul nostru și al altor mamifere și motivul pentru care noi am luat avânt (hint: descoperirea gătitului), modul în care se oferă ratinguri țărilor și de ce e greșit cum se întâmplă acum, sau cum putem să păcălim atenția. Vor apărea probabil pe site-ul TED și talk-urile, pe care vi le recomand.

 

TEDxMi-a plăcut că am avut și un moment despre improvizație. Nu s-a vorbit despre însă un pianist foarte talentat a improvizat o bucată impresionantă. Se vedea că e în flow, suna minunat și clar a adus o perspectivă nouă asupra “modului în care poți să faci muzică”.

În mini-workshop-ul de improvizație pe care l-am ținut într-una dintre pauze am lucrat exact pe a pregăti terenul pentru aceste noi perspective. Creierul nostru adună un anumit tip de informație și apoi devine dependent de ea: cere mai multă din același fel și respinge cât de mult poate orice informație care e în contradicție cu ea. Prin urmare, să îți schimbi complet perspectiva nu e un lucru ușor, să adopți noi idei, principii, valori. La improvizație, însă, învățăm să renunțăm la scenariile personale, să fim mai deschiși și să nu ne lăsăm creierul să se atașeze prea mult și iremediabil de o singură perpectivă. Cred că și improvizația și privitul speech-urilor de la TED sunt un bun antrenament al flexibilității mentale de care avem atâta nevoie pentru a ne adapta vremurilor în care trăim.

Dar mai multe despre asta poate într-un viitor TED Talk. :)

Dacă vreți să vă provocați și să învățați să improvizați, pe 18 iunie începem un nou workshop de improvizație. Detalii aici și înscrieri la corina [@] improvizație.ro. În rest, vă las cu un TED talk despre joacă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *