Învață să înveți!

|

Am citit de curând două cărți, poveștile lui Jacqueline Novogratz și a lui Adam Braun. Ambii și-au lăsat cariera din mediul corporate pentru a construi organizații ce susțin comunitățile din zone foarte sărace (precum Rwanda sau Laos). Ce am găsit comun în ambele povești este importanța pe care oamenii foarte săraci o dau învățării.

Femeile cu care lucra Jacqueline erau foarte interesate să se dezvolte și să afle cum își pot construi afaceri care să își ajute familiile să supraviețuiască.  În ambele cărți sunt mărturii ale oamenilor care puneau cu toții preț pe a-și educa copiii, conștienți fiind că prin educație își pot depăși condiția.

Și în lumea modernă, chiar dacă nu ne punem problema supraviețuirii la același nivel, suntem confruntați cu nevoia de a ne adapta la schimbări din ce în ce mai mari și mai rapide pentru a rămâne relevanți. Prin urmare, nu putem ignora cât de prețioasă este abilitatea de a învăța. E cel mai bun moment să îi acordăm atenție și să o ducem ”la sală”.

Vă ajutăm noi! Rocketists este o echipă cu misiunea de a promova o cultură a învățării. Vrem să ajutăm oamenii să redescopere plăcerea de a învăța, accelerându-și abilitatea de a o face, mai ales într-un mod autonom.

Căutăm să degrevăm procesul de învățare de bias-ul că e doar ceva ce ”trebuie” să facem când suntem la școală și să îl transformăm într-un proces valoros, productiv și plăcut, parte constantă și necesară din viața noastră.

Pentru că e dovedit științific că oricine poate învăța orice și că, de fapt, învățarea este procesul de bază care ne ajută să supraviețuim în orice fel de lume.

Cum facem asta? Vă invităm să ne citiți pe www.rocketists.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *