Ședințe productive

|

Ce știam dinainte:

  • Trebuie să nu țină mai mult de 90 de minute
  • Să existe o agendă stabilită eventual transmisă în avans
  • Că sunt de mai multe tipuri (brainstorming, de informare, de consultare etc. etc.)

Cum facem în DAfi:

De vreo două săptămâni am stabilit că o ședință săptămânală e necesară mai ales acum că suntem mai mulți. Ne întâlnim în fiecare marți ca să vorbim puțin despre săptămâna trecută, care e statusul activităților și ce am mai făcut noi ca oameni și plănuim săptămâna proaspăt începută.

E greu să legi o echipă care lucrează mult de la distanță.

Structura unei ședințe de marți arată cam așa:

1. Funny Start– găsim o activitate care să dureze 10-15 minute ce are rolul de a ne aduce cu mintea acolo unde ne e și corpul, de a ne conecta unii cu alții. Și de a ne ajuta să ne formăm mai bine ca echipă. Până acum: am povestit fiecare o întâmplare hazlie despre noi sau ne-am îmbrățișat fiecare cu fiecare, urându-ne de bine.

Mai mult, întârziații nu pierd din informațiile importante, iar cei ajunși mai devreme nu își pierd răbdarea așteptând.

2. Corpul ședinței

3. Happy Finish – întâi facem un wrap up al ce am vorbit și apoi ne asigurăm că fiecare pleacă mai entuziast decât a venit, gata să-și înceapă în forță săptămâna.

De fiecare dată se oferă cineva să țină minuta și să noteze ce discutăm (pentru a vedea și cei care nu au putut ajunge, pentru a nu uita eventuale idei ce pot apărea etc.)

Cred eu că ne ajută tare mult ședințele astea, iar momentan structura funcționează haios. :)

.

One response to “Ședințe productive”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Corina Anghel, Cercetașii României. Cercetașii României said: Mersi pentru ponturi… RT @zumzet: Reteta noastra pentru sedinte productive in @daafaceri http://bit.ly/cMooGT […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *