Întâlnire despre managementul talentelor.

|

După un an întreg în care doar despre managementul talentelor am citit (pentru licență) când am văzut că cei din CROS vor să organizeze o întâlnire de sharing pe tema asta am încercat să ignor pe cât posibil mail-urile.

Am citit atâtea interpretări, definiții, perspective câți experți în resurse umane.

Când Diana mi-a dat mesaj ca să mă întrebe dacă pot ajunge mi-am zis totuși că să lipsesc ar fi o ironie. Și așa le-am ascultat pe Roxana Mocanu de la ITOL (cu valoroasele intervenții susținute de studii și statistici), pe Ioana Moholea de la People Centric France și Luminița Keles, Talent Manager de la JTI (care ne-a dat câteva informații practice, din casă despre cum aplică ei TM).

Trei lucruri mi-au rămas mai puternic în minte:

1. Care e momentul din procesul de dezvoltare şi de management al talentului sau al succesiunii când angajatului i se spune că este vizat pentru promovare?

R: Doar când i se propune noul post. Astfel: nu se creează așteptări (s-ar putea ca el să vrea ca procesul să meargă mai repede etc.), nu se creează animozități și se previn multe alte lucruri ce pot dăuna echipei și culturii organizaționale. Mai mult, oricând se poate întâmpla ca persoana să nu mai fie considerată potrivită și atunci mai bine să nu fii știut din start.

2. Planurile de carieră sunt over-rated, au fost un fel de invenție nefericită şi nu se mai practică. Limitează dezvoltarea, nu prea permit scenarii alternative, creează așteptări inadecvate, sunt rigide etc. Și eu care credeam că oamenii de HR sunt fani ai instrumentelor ăstora.

3. Cele trei invitate sunt niște doamne adevărate și am rămas impresionată de felul în care vorbesc, gândesc, formulează idei, sunt.

***

Fusese o zi lungă și eram foarte agitată. Când am ajuns mi-am spus că e o ocazie bună sa testez dacă părerile pe care eu mi le-am făcut după un an sunt valide, vorbind despre ele. Nu știu cât sens am avut pe alocuri, dar câteva lucruri mi s-au confirmat, multe mi s-au completat, semn că oricât ai citi întodeauna se va găsi ceva nou să înveți/dezvolți.

Acum îmi pare rău că am vorbit atât de mult pentru că cele trei doamne mi-au stârnit interesul să ascult. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *