Fantastic Mr. Fox

|

Recunosc că mi-a atras atenția pentru simplul fapt că am citit despre el în Vogue Paris. Mi-am zis că trebuie să fie ceva. Orice.

Fantastic Mr. Fox e un film (făcut după o carte). Un film cu o poveste simplă la suprafață, dar adâncă în esență. Povestea e în primul rând cea a unui vulpoi care fură de la niște fermieri iar aceștia încearcă să îl prindă. Aproape clasic. În al doilea rând, anume acela mai important, e despre tendința unui om de a face lucrul care îi vine firesc să-l facă. Este despre imposibilitatea de a ascunde cine suntem cu adevărat. Este despre rivalitatea și răscoala adolescentină, nevoia de a ne demonstra în fața părinților și a noastră și cumva despre maturizare. E un film încărcat însă e făcut să pară simplu.

E un film de animație. Mai exact de stop-motion animation. Răzvan bine spunea că e din plastilină pozată în diferite ipostaze pentru a ilustra mișcarea. Grafica m-a cucerit întru totul, deși la început pare pueril. Iar dialogurile…atât de plate pe alocuri, atât de blânde, atât de “cu iz de poveste”. :) George Clooney și Meryl Streep și-au făcut excelent treaba. Coloana sonoră e chiar deosebită, iar unele detalii sunt fantastice (subtitlurile, trademarker-ul personajelor etc.)

Cred că e genul de film care fie îți place mult-mult fie ți se pare o porcărie. Vi-l recomand din toată inima. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *