Definirea pasiunilor.

|

Am fost zilele astea, nici nu știu cum, căci ocupată e un termen pe care nu-mi place să îl folosesc. Cert e că m-am îndepărtat de la axa principală și m-am rătăcit în diverse-minuscule-mâncătoare de timp activități. Noroc cu cele două conferințe: #tedxcluj și #tedxyouth care m-au trezit. Nu am fost acolo, dar a fost de ajuns să trag cu ochiul la invitați. Cum îmi doresc enorm să țin speech-uri la genul ăsta de conferințe am analizat ce au în comun toți oamenii de acolo: pasiune pentru un anumit lucru și cunoștințe vaste despre el.

Și mi-am dat seama că și eu am o pasiune doar că încă nu am definit-o foarte bine. Sunt fascinată de ceea ce îmi place să numesc: creativitate practică. Sau inteligență practică. Acea inteligență care nu ține prea mult de IQ. Acea creativitate care îi ajută pe oamenii străzii să supraviețuiască, care atunci când lipsește transformă un olimpic într-un mediocru cu o foaie de hârtie. Și îmi doresc să îi ajut pe cei din jurul meu să și-o descopere și să o folosească. Involuntar am și făcut-o la semi-workshopurile ținute în DAfi. De când lucrez la HCS am citit mult despre cum ne funcționează creierul, ce ne face mai deștepți, ce ne ajută să reacționăm într-un fel sau altul și mai ales cum putem schimba asta. Cum putem deveni mai performanți și mai inteligenți practic. Și cu siguranță veți auzi multe de la mine în direcția asta.

Voi scrie cândva mai în detaliu ce înțeleg eu prin aceasta creativitate practică, căci nu am găsit-o ca atare în manualul de psihologia creativității. Și deși am încercat un proiect care să o ilustreze, m-a surprins puțin rigiditatea profei de creativitate. Pe scurt, ea ține de abilitatea de a te descurca, de a fi spontan, de a găsi rapid soluții bune, de a improviza… Spuneam mereu că mă simt o persoană creativă, chiar dacă creativitatea mea nu se manifestă în vreo artă. Și cred cu tărie că suntem mulți în situația asta.

Scriu articolul ăsta tot ocupată fiind, pentru că am realizat că timpul nu așteaptă. Și mai importantă decât orice diversă-minusculă-mâncătoare de timp activitate sunt eu. Eu și ceea ce mă interesează acum. Eu și lucrurile care mă pasionează și despre care voi ajunge să vorbesc la o conferință TED cândva. :)

Tu câte activități diverse-minuscule-mâncătoare de timp ai făcut azi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *