Voi construi o casă!

|

Îmi place voluntariatul. Proiectele de voluntariat, antreprenoriatul social, atitudinea voluntarilor și  chiar să contribui eu însumi la mai bine. Cred că ne ajută să fim mai oameni. Până acum am ajutat studenți să se dezvolte, implicându-mă în DaAfaceri, am curățat țara anul trecut cu Let’s do it, Romania!, i-am ajutat puțin și pe cei de la OvidiuRom să asigure Fiecare copil în școală, în liceu am strâns hăinuțe pentru niște familii nu atât de norocoase…

Dar case nu am construit. Cunosc multe acțiuni de voluntariat cu impact mare, dar parcă a construi cămine pentru cineva, a le oferi siguranță printr-un acoperiș e ceva formidabil. Și asta fac cei de la Habitat for Humanity. Impactul pe care îl au se măsoară în niște cifre care m-au lăsat cu un mare wow pe buze.

Joi, la invitația lui David,  merg să construiesc o casă în cadrul proiectului Big Build 11, un eveniment în care 250 de voluntari (din Irlanda de Nord și Romania) vor construi 10 case în 5 zile (3-7 octombrie) pentru 10 familii din Bălţeşti, județul Prahova. Am emoții pentru că…știu că o să am emoții. Multe, multe. Din’acelea care îți fac inima mică și mâinile să tremure.

Dacă nu vă place să ajutați oamenii intrând în contact direct cu ei, atunci aceasta e o soluție frumoasă prin care o puteți face. :) Și dacă sunteți bloggeri o puteți face chiar joia asta pentru că unii dintre bloggerii campaniei (Doru PanaitescuCristina BazavanCristian Şuţu și Miruna Siminel) încă mai au locuri disponibile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *