De ce rezoluții la început de an și nu la sfârșit.

|

Că tot povesteam ieri despre rezoluții și obiective, mai e ceva de menționat. Acum, cât încă nu a trecut sezonul discuțiilor pe tema asta.

E ceva obișnuit ca, la sfârșitul fiecărui an, să ne apucăm să facem o analiză a cum a decurs acesta, să ne gândim și să listăm ce am reușit și ce nu am reușit din ce ne propusesem și apoi, chiar mai important decât atât, să ne facem lista rezoluțiilor pentru anul care vine. Cred că nu există om care să nu fi spus măcar o dată De la anul asta! sau De la anul cealaltă. Eu am tot amânat din cauze diverse să fac introspecția și lista pentru 2012 până săptămâna asta. Și deși pare un lucru mărunt mi-am dat seama că tonusul e cu totul diferit atunci când gândești în termeni de de azi încolo și nu în termeni de la anul voi….

Ați auzit probabil despre legea atracției universale, care spune că dacă te gândești suficient de mult la un lucru el se va adeveri. E ca atunci când pleci din București ca să ajungi la Brașov și pe drum par să existe numai indicatoare cu Brașov. Mintea ta se focusează automat și caută și vede oportunități, resurse, indicii care ne duc în direcția asupra căreia ne concentrăm. Poate ați văzut și filmul. Dacă nu, merită să-l vedeți – vă lărgește puțin perspectiva.

Ei bine, atracția universală funcționează tocmai datorită acestui focus inconștient și ce ni se întâmplă depinde enorm de atitudinea pe care o avem. Parcă nici nu mă miră când toate relele se întâmplă celor mai pesimiști dintre noi. Revenind la rezoluții, când spui că te apuci de la anul de anumite lucruri (știu oameni care se lasă de fumat la sfârșitul fiecărui an și se apucă la începutul următorului) mintea ta nu percepe acțiunea. Niciodată mâine nu va deveni azi și în subconștientul nostru știm asta. E ca și când ne-am seta mintea să se focuseze pe de mâine fac acel lucru, de mâine fac acel lucru... Dar nicio zi nu va fi, practic, mâine.

Dacă vorbim despre azi, povestea se schimbă. Iar eu am simțit că am pornit cu un adevărat boost și am simțit că am făcut o super descoperire întâmplătoare (lenea mai aduce și chestii bune, rareori :)) ). Așa că nu lăsați pe mâine ce puteți face azi și nu mai începeți de fiecare dată de luni sau de luna viitoare. Începeți de acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *