“Greșitul” nu-i cel mai rău lucru.

|

Una dintre cele mai importante reguli in improvizație este aceea că nu există un răspuns greșit. De aceea, întotdeauna când pornim o grupă nouă, unul dintre primele exerciții este acela în care scăpăm mingii imaginare și ne aplaudăm pentru asta. E un exercițiu bun pentru setarea mindset-ului și cred că ar trebui făcut în fiecare luni dimineață în școli (în loc de a se cânta imnul), în companii și din când în când acasă, în familie. Pentru că este o lecție pe care trebuie să o învățăm de mici: să învățăm din greșelile pe care le facem.

Pentru că nu învățăm lecția asta și nu o știm când suntem oameni mari începem să ne ascundem greșelile. Și nu mai spunem șefilor că am greșit și ei nu știu de ce compania merge prost și nu spunem subalternilor că am greșit și nu le dăm oportunitatea să găsească soluții. Și tot așa.

Filmulețul ăsta spune mai multe, mai haios, decât aș putea face-o eu. Și apropo, în februarie începem un nou workshop de improvizație, unde învățăm că e în regulă să greșești, că nu trebuie tot timpul să act to impress, că e important să fim tot timpul prezenți și atenți la lumea din jurul nostru, că…că… Mai bine veniți și aflați voi înșivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *