Exercițiu de imaginație
Când suntem copii cu toții avem imaginație. Știm să inventăm jocuri, să privim lumea în culori, să nu ne plictisim, să căutăm și să inventăm răspunsuri la orice, să punem întrebări… Pe măsură ce creștem învățăm să gândim “corect” și mulți dintre noi ne închidem imaginația într-o cămăruță și uităm că o avem. Uităm să o mai folosim. Sau ne temem să o facem de teamă să nu fim ridiculizați, să nu greșim, să nu fim arătați cu degetul sau excluși de către ceilalți. Căutăm mereu să dăm răspunsul care trebuie și ne temem că nu suntem suficient de creativi după standarde pe care tot noi le-am făcut.
La workshopurile de improvizație am văzut cum oamenii își redescoperă imaginația și se bucură să o folosească din nou. Descoperă că nu trebuie să te chinui să fii original dacă ești tu însuți pentru că nu există doi oameni care să știe exact aceleași lucruri, să fii trecut prin exact aceleași experiențe și să perceapă și să gândească lucrurile în același fel. Și lumea lor devine mai colorată.
* PROVOCAREA *
Haideți să scriem cu toții “Povestea de dragoste a lui Andrei”!
Până pe 10 februarie vom colecta poveștile lui Andrei scrise de noi, de voi, de prietenii noștri, colegii, părinții, bunicii…și pe 14 le punem laolaltă.
Ca să fie și mai interesant plecăm, nu doar de la același titlu, ci și de la aceeași stuctură. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt că fiecare dintre noi e original și are imaginație. Vom vedea negru pe alb că așa e. Doar intrați în joc și ajutați-ne să construim un album cu povești de dragoste pliiiine de imaginație!
Cum vom face asta:
- Completezi mai jos, sau descarci acest document (Povestea de dragoste a lui Andrei), îți scrii povestea și o trimiți la corina@improvizație.ro.(poți trimite povestea și direct în textul unui email, scanată, pozată, înregistrată, important e doar să păstrezi structura).
- Fără să îți divulgi propria poveste provoacă-ți prietenii/cunoștințele să construiască și ei poveștile lor.
- Pe 14 februarie, ca să fie cu semnificație, publicăm online/scris toate poveștile strânse într-un material frumos, care se poate transforma într-un minunat cadou pentru noi sau pentru ceilalți.
- Nu te complica; completează frazele cu primul lucru care îți vine în minte pentru ca exercițiul să fie și mai interesant! Nu te lungi, 5 fraze scurte sunt de ajuns pentru o poveste minunată.
___________________________________
Leave a Reply