O idee despre LGBT și despre drepturile omului.

|

Hillary_LGBT-quoteAm fost vara trecută la 2 cursuri diferite unde s-au abordat probleme legate de Human Rights, implicit și discriminarea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali). Mi s-a părut atunci, gândindu-mă la experiențele mele, că la noi, în România, nu există o puternică mișcare împotrivă ci că suntem oameni deschiși care acceptă că oamenii sunt diferiți. Aparent, ținând cont de ultimele titluri din presă sau de pe net, m-am înșelat teribil.

Hai să ne înțelegem:

  • Homosexualitatea se întâmplă cumva incontrolabil. E ceva ce simți, fie că te naști așa – cum sugerează unele studii, fie că alegi să fii așa – cum susțin alții. Oricum ar fi e ceva personal și nu ar trebui să fie treaba nimănui, mai ales că nu afectează pe ceilalți. De ce ar fi problema cuiva că sunt eu homosexual, vegetarian, fan înfocat Apple, ortodox sau budist etc.? Nu ar trebui să fie o problemă și cred că normalitatea nu constă într-o anume religie sau orientare sexuală ci în libertatea de a fi așa cum vrem – atât timp cât nu facem rău altcuiva sau prin asta nu împiedicăm pe altul să fie la rândul său așa cum își dorește.

Câteva articole/studii care să arate că “provine din noi înșine”…deci este “natural”:

Study: Male Homosexuality Has Strong Genetic Basis Offset by Increased Female Fertility (iulie 2012)
Study: There is no “gay gene” – articolul arată importanța epi-marks (“butoanele” ce controlează când să se manifeste anumite gene și când nu. Aceste butoane fac să fim diferiți, de aceea nu suntem identici cu părinții noștri – chiar dacă avem aceleași gene ele se manifestă altfel. (decembrie 2012). Mai pe scurt în suntimes.com, sau dailymail.co.uk.
Facts About Homosexuality and Mental Health – majoritatea psihologilor sunt de acord că homosexualitatea nu este o boală (deși poate duce la boli psihice din cauza presiunilor și a discriminării)

  • Homosexualitatea nu e o boală. Nu se ia. Nu se ia nici prin atingere, nici prin aer și cu siguranță un copil nu ajunge homosexual pentru că află că așa ceva există sau pentru că i se vorbește despre asta. Dacă cineva are dovezi care arată opusul să le arate.
  • Homosexualii sunt la fel de oameni ca și heterosexualii. Am prieteni gay (și băieți și fete) și sunt oameni minunați. Homosexualitatea nu te transformă în altceva.
  • Există desigur și…homosexuali agresivi – să le spunem. Care exagerează, care vor să iasă în evidență necorespunzător etc. Să nu uităm însă că există și oameni heterosexuali perverși, care fac rău, care violează, care distrug, care apar la televizor și se scălâmbăie și se porcesc în toate felurile. Am citit știri cu preoți (1, 2, așa la primul search) care fac lucruri necuviincioase nu doar pentru o față bisericească ci pentru oricine. Uscături sunt printre noi peste tot și dacă “noi heterosexualii” nu ne băgăm în aceeași oală cu ei, e nedrept să considerăm că homosexualii sunt toți la fel. Sau că relele sunt pornite de ei. Prin urmare există oameni răi. Punct. Homosexualitatea nu e un argument în plus.
  • Dacă ținem subiectul tabu (nu vorbim despre el la televizor, în școli, acasă) nu înseamnă că el nu există. Dimpotrivă, alimentând tabu-ul, mai ales alimentând conotația negativă, oameni mari și copii deopotrivă pot suferi enorm fiind nevoiți să se ascundă și să se prefacă sau să fie agresați. Și cum spuneam mai sus, dacă vorbim despre asta nu înseamnă că se înmulțește. Cu toții avem dreptul să fim fericiți.
  • Nu am auzit niciodată ca homosexualii să creadă că doar homosexualitatea e normală și să ia măsuri pentru ca toată lumea să fie așa. De ce heterosexualii ar avea dreptul să o facă? Doar pentru că sunt majoritari? O parte dintre oameni sunt gay, obișnuiți-vă cu asta. (și din nou: nu e o molimă care se răspândește).
  • Nu în ultimul rând, dacă ai opinii puternice împotriva homosexualității, ar fi o idee să reflectezi asupra ta puțin pentru că iată ce spun unii cercetători.

Aruncați-vă un ochi și pe o listă cu bărbați celebri în istorie a căror homosexualitate a fost confirmată sau sunt dovezi importante că ar fi fost. Vă citez doar trei, pe care sigur îi cunoașteți: Leonardo da Vinci, Tchaikovsky, Oscar Wilde.

***

Am scris articolul ăsta, deși nu e din sfera celor pe care le scriu de obicei, pentru că am învățat că există mai multe tipuri de oameni: opresorii, bystanders (sau cei care sunt neutrii și care uneori prin indiferență sporesc și mai mult impactul negativ al opresorilor) și aliații (sau persoanele active). Și îmi doresc să fiu în ultima categorie, pentru că aceștia sunt cei care vor schimba lumea în bine. În bine pentru toată lumea, nu doar pentru cine ne convine unora dintre noi! :)

Mă aștept că persoanele care mă citesc sunt oameni deschiși și nu opresori gata de hate-crimes. Sper să nu rămâneți nici bystanders. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *