Catastrofe în lanț.

|

Mă amuza teribil penibilul poveștilor trase de păr din telenovele. Tocmai când totul e pe cale să se rezolve, fix când să intre personajul unu, iese personajul doi din încăpere și îl ratează la secundă. Sau scrisoarea ce conține secretul secretelor alunecă după o carte ceva mai groasă. Ai spune că în realitate nu se pot întâmpla coincidențe din’astea care transformă o poveste de 3 episoade într-una de 300.

În Outliers, autorul spune la un moment dat că e nevoie de acumularea a cel puțin 5 factori perturbatori pentru a avea loc un accident de avion. Oricare 4 combinații nu ar avea același efect dezastruos. Au avut loc cel puțin 49 de accidente de avion în 2010, deci cu coincidențele nu e de glumit.

Și acum să vă povestesc și de ce atâta introducere. E haios cum s-au întâmplat o mulțime de coincidențe în aceeași zi, așa că am zis că ar fi amuzant să număr de câte ori putea fi evitată o mică problemă.

Ce aveam de făcut e simplu. Să plec de la birou, să merg la balet, să-l sun pe Radu când ajung acasă și să mă văd cu el lângă blocul meu pentru a-i da niște foi și două CD-uri.

(1) În ultimele zile am fost la Alba-Iulia să țin un training și mi-am pierdut stick-ul de net, (2) iar pentru că cei de la RDS se mișcă foarte greu voi avea net acasă abia de miercuri -dacă am noroc. Când am plecat de la birou (3) mi-am uitat telefonul. Am zis că nu e o problemă așa mare pentru că o să îl folosesc pe al prietenului meu ca să îl sun pe Radu. Big mistake, pentru că m-am întâlnit cu prietenul meu la metrou, întâmplător și (4) se grăbea să ajungă undeva deși (5) întâlnirea respectivă trebuia să fii avut loc cu vreo două ore mai devreme, dacă nu intervenea ceva în programul tipului. Am plecat împreună, gândindu-mă că acasă oricum nu am nici net nici telefon așa că pot suna de la el, pe drum. Ca să vezi (6) nu avea baterie. Am apucat doar să o sun pe mama, care mi-a dat numărul surorii mele pe care voiam să o rog să îmi caute numărul lui Radu pe net. (7) Alina era plecată la o prietenă și nu a răspuns. Am ajuns acasă după o oră jumate, am pus telefonul la încărcat și am început să sunăm prin agendă pentru a găsi pe cineva treaz. (8) Prietena mea cea mai bună avea telefonul închis, (9) prietenul lui cel mai bun dormea. Într-un final am găsit în Thunderbird niște mailuri salvate local însă (10) Radu nu avea numărul de telefon trecut în semnătură. Într-un final am găsit numărul unei cunoștințe comune, am deranjat-o la 12 noaptea, mi-a dat numărul lui Radu, i-am dat sms și ne-am întâlnit dimineață înainte să plece.

Și dacă ați avut răbdare să ajungeți până aici, înseamnă că ați realizat și voi, la fel ca și mine, cât de dependenți suntem de tehnologie. Mi-am propus ca de acum să am mai multă grijă să nu îmi mai uit telefonul, să merg mereu cu încărcătorul la mine, să port o agendă fizică cu numerele de telefon și să rețin mai mult de două câte știu acum. Cam asta, deși sunt sigură că nu te poți pune cu Universul orice ai face. :)

Zi fără catastrofe în lanț sau alinieri nepotrivite de planete vă doresc!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *