Kindle +/-

|

Pentru că tot am fost la #LecturiUrbane azi, cu mare parte din colegii daafaceriști, cred că e un bun moment să scriu articolul acesta.

.Kindle image

Mulțumită lui Paul și celor de la CROS am testat pentru câteva zile un Kindle – jucăria electronică a celor de la Amazon care te ajută să citești cărțile în format pdf (sau cum îl numesc ei: a wireless reading device).

.

.

Eu am devenit un fan al tot ce e nou și mi-am descoperit curiozitatea și pasiunea de a testa toate nebuniile care apar (poate a ajutat și faptul că mă uit la Fringe) așa că atunci când Vlady mi-a întins kindle-ul au început să îmi strălucească ochii.

***

Avantaje:

 • E ușor și comod de citit. Când pleci nu trebuie să îți faci griji că nu îți încape cartea/cărțile sau că o să se îndoaie în geantă la fel cum nu trebuie să îți faci griji că se îndoaie sau se rup foile când citești.
 • Poți lua cu tine câte cărți vrei și tot vreo 30 de grame cântărește.
 • Poți citi cărți în pdf, ceea ce înseamnă că le citești mult mai aproape de momentul când apar, nu trebuie să mai aștepți print-ul. Să le cumperi durează foarte puțin.
 • Poți sublinia fără să deteriorezi nimic (respectiv cartea).
 • Are funcție de Dictionary încorporat și e foarte rapid să găsești explicația unui cuvânt pe care nu îl știi.
 • Nu strică ochii.
 • E sexy.

Dezavantaje:

 • E destul de sensibil și pot îngheța bucăți din ecran dacă e supus presiunii (nu e nevoie ca aceasta să fie puternică). Asta am pățit eu dar, din fericire, cei de la Amazon au fost drăguți și l-au înlocuit gratuit. Aparent e o problemă frecventă.
 • Nu miroase a carte, nu ai sentimentul ăla de closure, dar depinde și de cât de tech ești tu ca om.
 • E mai greu de răsfoit decât o carte în print.
 • Nu sunt sigură, dar cred că e încă destul de scump.
***

M-a cam speriat treaba cu înghețarea ecranului, mai ales pentru că nu era al meu și s-a întâmplat exact ca în legile lui Murphy, la o oră după ce am stabilit când îl dau înapoi, dar clar e pe lista cu things to have. Și după ce mai prind ceva curaj să împrumut unul din nou voi apela la programul 3 cărți pe lună, relansat de CROS, care pun la dispoziție nu unul, ci 3 kindle-uri.

Să ne citim cu bine!

3 responses to “Kindle +/-”

 1. adi Avatar
  adi

  e sexy?

  1. Corina Avatar

   to Adi: Da! :))

 2. mishtone Avatar
  mishtone

  Utilizez de peste 2 ani un e-book Reader Sony PRS-505 (http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10151&catalogId=10551&langId=-1&productId=8198552921665245739) pe care am citit peste 30 de carti, si de care sunt foarte multumit.

  Pe langa avantajele economice – deja un e-Reader se poate amortiza ca pret dupa 10-20 carti, avand in vedere resursele care pot fi gasite pe internet, mai sunt si beneficiile ecologice – raman mai multi copaci in picioare pentru ca nu mai sunt tiparite cartile pe hartie, si se reduce si amprenta de carbon din cauza lipsei transportului etc.

  Cred ca e-Readerele sunt unele dintre cele mai benefice produse aparute in ultimii ani, unele care intr-adevar satisfac o nevoie reala (la mine a aparut din cauza necesitatii de a calatori o perioada mai lunga, fiind totodata dificil de transportat multe carti “fizice”), si au avantaje economice si ecologice incontestabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *