Experiment: My Weekly Diary

|

Pe măsură ce cresc îmi dau seama că cu cât trece mai mult timpul cu atât el prinde tot mai multă viteză. Și eu o dată cu el. Apar tot mai multe nevoi, dorințe, oportunități și activități ce le fac din inerție. Și cu tot efortul de a-i lua-o timpului înainte uit de mine, și cu toată fuga asta spre în față uit să mai privesc din când în când și înapoi. Sau să mă bucur de drum.

Pentru că știu că sunt un om de acțiune și oricâtă muncă de convingere aș purta cu mine însămi nu voi schimba nimic până nu voi găsi o modalitate practică să o fac, am inventat Jurnalul Săptămânal (Weekly Diary). Am ales să fie pe Facebook, adică vizibil, pentru că astfel statement-ul e mult mai puternic. Mai mult, unul din obiectivele de anul ăsta e să fiu mai sociabilă așa că e un instrument bun de a interacționa cu oamenii chiar și prin metoda rece a rețelei sociale supra-populate.

Ce presupune el? La sfârșitul fiecărei săptămâni postez o pagină de caiet pe care am enumerat toate lucrurile interesante pe care le-am făcut în săptămâna ce a trecut. Fără prea multe detalii și fără a nota lucrurile prea personale (pe care le păstrez doar pentru mine fără a avea nevoie să fie oricum enumerate în vreo listă). Și dacă e cazul tag-uiesc și persoanele ce au contribuit la a-mi face săptămâna mai frumoasă. Ca un alt fel de “îți mulțumesc”.

Și a trecut deja o lună și am observat deja schimbări la mine. În bine. La început aveam tendința să îl scriu pentru alții, să mă asigur că nu sunt trecute prea puține lucruri pe listă, dar nici prea multe. Aveam tendința să trec și lucruri pe care doar mi-am propus să le fac, dar nu am reușit în totalitate. Dar m-am autoeducat să fiu sinceră cu mine că nu mă ajută cu nimic să-i păcălesc pe alții. M-aș păcăli tot pe mine și exercițiul ar fi în zadar.

Deși vă doresc să nu aveți nevoie de șiretlicuri ca să vi se întâmple asta, de când am lansat ideea mă trezesc în fiecare zi cu gândul la ce lucruri mișto aș putea să fac azi. La ce lucruri nu îmi plac și le pot înlocui sau transforma în ceva plăcut. Și mă simt mai vioaie și mai cu chef să umblu cu privirea în lung și-n latul drumului. Iar duminică petrec câteva momente valoroase în care meditez la săptămâna ce-a trecut. Și descopăr ce mi-a făcut plăcere, ce am mai învățat, de câte ori m-am bucurat. Și îmi vine mult mai ușor să-mi plănuiesc următorii pași.

Așa că nu uitați să vă bucurați de drum, dacă tot sunteți în trecere! :)

3 responses to “Experiment: My Weekly Diary”

 1. Traian Avatar

  Rămâne să îţi mai monitorizezi timpul :))

  1. Corina Avatar

   Traian: Nu il monitorizez, nu ti-am zis ca am destul pentru orice? :))

 2. Traian Avatar

  Ba mi-ai zis, da’ nu te-am crezut :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *