Scurt ghid practic de supraviețuire pe caniculă

|

Da, da. E foarte cald (nu că nu ne-am fi așteptat). E atât de cald că nici câinii nu mai latră de moleșiți ce sunt. Dar asta nu înseamnă că toate lucrurile trebuie să stea în loc. Aveam chef să scriu câteva lucruri de bun-simț care ajută.

Eu fac cam așa (apropo de titlu) și supraviețuiesc bine-merci:

 • Beau multă-multă apă. Fiind noi înșine 70% apă, e evident că trebuie să fim hidratați.
 • Acea multă apă nu o beau rece-gheață, ci doar rece.
 • Evit să mă bată soarele direct; rar se întâmplă ca unul dintre trotuare să nu fie umbrit, trebuie doar să nu fii prea leneș și să traversezi.
 • Nu dau aerul condiționat la 10 grade când sunt înăuntru. Cu cât contrastul e mai mare cu atât îl și simți mai puternic.
 • V-am spus că beau apă multă?
 • Dacă pot să merg pe jos prefer să o fac în loc să iau autobuzul (mai ales pe distanțe mici).
 • (pentru fete) Nu folosesc fond de ten. Eu nu folosesc în general dar, dacă voi o faceți, am citit că există unul care îți lasă pielea să respire. Sau, puteți folosi cremă de protecție solară.
 • Când trec pe lângă țâșnitori cu apă îmi umezesc mâinile: când le miști așa umede pe lângă corp ai o senzație de răcoare foarte plăcută.
 • Am descoperit că în parc, pe iarbă, nu e atât de cald, așa că în timpul liber merg acolo.
 • Nu fac dușuri reci ci calde.
 • Mănânc mâncăruri ușoare.
 • Nu port ochelari de soare. Simt că îmi transpiră fața și mai rău. Unde mai pui că îți lasă și urme pe nas? Dacă te străduiești să nu stai încruntat îți iese și încet-încet te obișnuiești cu lumina (evident, nu e indicat să privești în soare :p)
 • Nu mă gândesc prea mult cât de cald e și cât de moleșită sunt. Mă gândesc prea puțin.
 • Dacă îmi mai vin idei voi completa. Dacă aveți alte idei, nu ezitați să completați. Poate până la următoarea caniculă vom avea un ghid complet pentru a o întâmpina pregătiți.

Stay out of the sun & have a brilliant day!

9 responses to “Scurt ghid practic de supraviețuire pe caniculă”

 1. Vlad Avatar
  Vlad

  Sunt de acord cu tot ce ai scris in afara de dusurile calde. Ideea e sa iti racoresti organismul, nu sa ai impresia ca afara e mai racoare decat e de fapt pt. ca ti-ai incalzit pielea sub dus. :)

  1. Corina Avatar

   Ideea dusurilor calde e sa iti aduci temperatura corpului aproape de cea de afara. Sa reduci din contrast. :p

 2. Vlad Avatar
  Vlad

  Stiu care e ideea :D I prefer to cool down though :)
  Si oricum, dusurile mai reci sunt mai sanatoase. Sunt bune pentru circulatie, piele, par si sunt mai energizante.

  1. nick Avatar
   nick

   nu stiu cat de bune sunt dusurile reci pt circulatie, dat fiind faptul ca determina vasoconstrictie, adica sangele circula mai greu prin capilare, pentru ca diametrul acestora scade. si nu vad cum ar contribui la aclimatizarea corpului… eu am facut odata o sinuzita f misto… poate pt ca eram si la kelie… :))

   1. Vlad Avatar
    Vlad

    Eh, reci reci nu fac nici eu. Calai asa. Ideea e ca apa calda iti face sangele sa se duca spre suprafata pielii iar apa rece duce mai mult sange la organe. Deci daca incepi cu apa calda si termini cu apa mai rece ar trebui sa-ti imbunatateasca circulatia… facand sangele sa… circule.

 3. molly Avatar

  cica e bine sa consumi lichide calde. eu beau la fel de mult ceai ca si iarna :D (eu in general beau exagerat de mult ceai but thats not the point). ideea e ca am auzit ca e ok :))

  1. Corina Avatar

   Si arabii beau mult ceai cald (si la ei chiar e cald!), deci trebuie sa fie ok. :))

 4. Bogdan Avatar

  O palarie in cap si mancaruri picante pentru cei carora le plac. Arabii / mexicanii se descurca foarte bine cu caldurile in felul asta.

  1. Corina Avatar

   Hmm, chiar…picant!:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *