Brain Fitness – exerciții pentru un creier antrenat

|

Am 53kg și nu sunt nici pe departe prea puternică (adică musculoasă). Aș putea citi toate cărțile posibile despre culturism, să stau de vorbă cu cei mai buni din lume, să văd toate filmele făcute pe tema asta, să știu totul despre poziția picioarelor și unghiul la care ar trebui să fiu aplecată pentru a ridica o ganteră. Oricât de corectă ar fi poziția mea sau pașii pe care trebuie să îi urmez, nu voi reuși în veci să ridic o greutate de, să spunem, 50kg. Sau 100. Pentru simplul motiv că mușchii mei nu sunt pregătiți pentru asta.

Creierul nostru funcționează exact ca un mușchi. S-ar putea să mergem degeaba la un training foarte bun sau să citim o carte foarte bună, dacă creierul nostru, din punct de vedere fizic vorbind, nu este pregătit să primească această informație. E ca și când am încerca să instalăm un Windows Vista pe un Pentium 2. Însă, așa cum putem updata soft-ul, putem să ne luăm și un procesor mai bun și deci să updatăm și hard-ul.

Și așa cum există exerciții pentru diferite grupe musculare au apărut și exerciții pentru creier. Pentru partea de hard a lui. Ele se regăsesc pe un CD ce poartă denumirea de BrainFitness. Principiul de funcționare e simplu. Cercetătorii în neuroștiințe au arătat că, făcând acele exerciții, se activează (și deci antrenează) anumite zone din creier. Și așa cum ridicând zilnic o ganteră cu mâna dreaptă, vom putea apoi să stăm în acea mână, așa și, făcând aceste exerciții, ne vom putea folosi mai eficient acele zone din creier ce sunt corelate cu diferite comportamente (care au nevoie de aceeași zonă a creierul pentru a se manifesta): rezolvarea de probleme, orientarea în spațiu, delegarea…șamd.

Pentru detalii despre CD îmi puteți scrie pe corina.anghel@synergonconsulting.ro. Nu aș vrea să intru aici prea mult în detalii tehnico-comerciale, însă un lucru e de spus: îmi plac exercițiile de logică însă nu sunt deloc același lucru, neavând aceleași rezultate ci altele.

În ultimii ani, ideea de deșteptăciune și capacități mentale s-a schimbat enorm, iar zicala “nu ne naștem învățați” e mai puternică decât a fost vreodată, mai ales că ne responsabilizează mai mult ca niciodată.

Să exersăm deci! :)

One response to “Brain Fitness – exerciții pentru un creier antrenat”

  1. […] mai vorbit și despre cum îți poți antrena creierul pentru a te menține în formă și ce e bine să mănânci pentru a-ți ajuta neuronii să se […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *