Teatru pe Facebook

|

Mi-a atras atenția modalitatea Vodafone de a susține Festivalul de Teatru Undercloud așa că mi-am rezervat un loc în sală și la ora 17, astăzi, am așteptat nerăbdătoare, pe scaun, în fața calculatorului, cu Facebookul deschis, să înceapă piesa de teatru.

M-am convins. Teatrul e făcut să îl poți atinge. Pentru restul există filme, poze sau mp3-uri. Teatrul nu e nimic fără replicile live, scaunele vechi, clădirea cu acustică impresionantă, întunericul din cameră, liniștea din timpul piesei și aplauzele zgomotoase din pauze. Teatrul e despre a vedea mișcări și mimică, despre a auzi timbre și accente, despre a simți mirosuri vechi de recuzită, despre a te ridica în picioare la sfârșit și a aplauda până ți se înroșesc palmele pentru oamenii ăia care și-au dat suflul în fața ta. Nu despre citit și click-uit.

Dar trebuia încercată și asta așa că mă bucur că s-a întâmplat!:D

Ați fost? V-a plăcut?

4 responses to “Teatru pe Facebook”

  1. Catalin Ticheru Avatar

    Ideea a fost draguta, insa mi s-a parut mult prea obositor, asa ca nu am rezistat pana la aplauze. Poate data viitoare incearca un live streaming…

    1. Corina Avatar

      De acord, si mie mi s-a parut obositor.

  2. Marius Avatar

    Sincer sa fiu am incercat cat de mult sa rezist insa nu am putut. Iubesc teatrul de cand eram mic si am fost la tot ce puteam prinde cand aveam timp. Din nefericire aceasta incercare mi s-a parut o ratare incredibila. A disparut practic din teatru lucrul care il face sa fie atragator: emotia. nu exista nicaieri in text. Foarte obositor si lipsit de feeling.

    1. Corina Avatar

      Simt la fel; macar s-a imprastiat orice dubiu ca ar functiona. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *