O scurtă lecție de la the Muppets.

|

Cu o invitație de la Auraș am ajuns ieri la avanpremiera The Muppets. Filmul are un umor ciudat, potrivit pentru o categoria aparte de gusturi și o oarecare doză de penibilism care nu m-a ajutat să-mi placă (ca să o spun așa sucit și să nu sune prea rău) însă m-a dus cu gândul la un lucru.

În film, unui not-yet-a-muppet, dar persoana păpușa care practic a făcut totul să se întâmple, i se oferă un spațiu în show-ul pe care îl aveau de făcut. No questions asked. Nu tu “ai vreun talent?”, “e ceva la care te pricepi?” sau măcar “vrei să faci asta?”. Nu, doar un “sunt sigur că o să fii grozav!” (desigur, în film personajul se dovedește a avea un talent și salvează situația fiind grozav, dar…)

Cât de des ni se dau, în viața reală, oportunități ca asta? Să ți se dea un spațiu să arăți de ce ești în stare. No questions asked, despre ce o să faci sau cum, ci doar cu un pachet de încredere? Câți dintre voi ați reuși să fiți grozavi atunci? Eu cu siguranță că da. Și nu pentru că nu sunt modestă ci pentru că mi se pare că puțină presiune și o dovadă că am primit toată încrederea o dată cu libertatea ar face minuni. Și nu doar pentru mine, pentru o mulțime de oameni.

Din păcate, nu prea știm să delegăm așa cum ar trebui, dar baremi să oferim spațiu și libertate? Și poate e greu să facem asta în business, dar haideți să o facem măcar cu copiii noștri. Sunt sigură că i-ar ajuta să crească mai încrezători în ei, mai creativi, mai descurcăreți, mai independenți și mai responsabili.

 

2 responses to “O scurtă lecție de la the Muppets.”

  1. Deea Avatar
    Deea

    Cata dreptate ai..as fi vrut ca si parintii mei sa ma ajute mai mult pe domeniul asta, sa am mai multa incredere in mine..macar am ramas cu amintirea papusilor muppetes, ma bucur ca ii mai revad:)

    1. Corina Avatar

      Ei bine, putem sa o facem noi cat mai mult pentru ceilalti macar. :D Multumesc ca ai trecut pe aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *