Un handicap modern.

|

Și un coleg și un prieten m-au speriat puțin când mi-au demonstrat că dacă se întâmplă ceva care să facă curentul să pice în tot orașul/țara/lumea suntem terminați. Nu e nevoie de bombe, războaie sau boli. Doar să ni se ia curentul și nimic nu va mai funcționa: magazine, telecomunicații, benzinării… Nu cred că mai există vreun dubiu că suntem dependenți de tehnologie.

Prin urmare, să fii atehnic în zilele noastre este egal cu a avea un handicap. Când un copil de patru ani înțelege și poate să folosească ceva ce  tu nu poți atunci ai o problemă. Mai ales când acel lucru este o extensie a brațelor. Am surprins un tip zilele trecute pentru că a aflat că știu să îmi instalez singură Windowsul. Say what? Sunt oameni care nu știu încă să dea Next de câteva ori?

Mi s-a părut foarte drăguț articolul Mădălinei despre cum se făcea recrutarea pe vremea când CV-urile se trimiteau prin poștă, uneori scrise de mână. Acum, acest lucru pare aproape imposibil de conceput. Și o admir pentru că a trecut de la a lipi anunțuri în caiete studențești la a promova importanța social media.

Prin urmare, “sunt puțin atehnic” nu mai e o scuză. Dacă știi să mănânci, să scrii și să citești ar trebui să știi și să deschizi calculatorul, să trimiți un e-mail sau să dezarhivezi un fișier. Și mai mult, să poți să folosești Google pentru a te descurca cu erori, a învăța cum se fac anumite lucruri la calculator sau a folosi diverse aplicații. Bunicii mei au învățat să scrie sms-uri într-o zi, părinții mei au învățat ușor Y!mess pentru a vorbi când sunt la distanță… Dacă vrei să te descurci, poți.

Și apropo, super ofertă de tehnologie: acum puteți lăsa comentarii și folosind Facebook-ul. Isn’t that something or what? (cel puțin așa ar trebui, poate mă ajutați să și testăm asta…)

 

3 responses to “Un handicap modern.”

  1. Alexandra Hambaraș Avatar
    Alexandra Hambaraș

    Hai ca te ajut eu :) Sunt de acord see you tine! Mai mult de atat, inca imi este greu sa cred ca sunt oameni care au asemenea probleme, desi am intalnit destui.
    Eu am invatat sa imi fac cam tot ce e nevoie pe calculator, inclusiv instalare Windows & tot ce e necesar pentru ca obiectul in cauza sa functioneze.. si totul pentru ca la momentul cand aveam nevoie de asa ceva, nu avea cine sa ma ajute. Si atunci am decis sa o fac singura. Cum? Exista Help, tutoriale si surse de unde sa inveti. :)

    1. Corina Anghel Avatar

      Dap, exista Help, tutoriale si alte diverse surse + oameni draguti care sa te mai ajute din cand in cand! :p Multumesc, Alexandra!:*

    2. Alexandra Hambaraș Avatar
      Alexandra Hambaraș

      Corina Anghel Eu pana acum n-am prea avut parte de oameni draguti… Poate tu esti mai norocoasa la capitolul asta! :)
      Nu ai pt ce! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *