Comedia Erorilor, la Teatrul Masca

|

Astăzi, 28 februarie a fost Ziua bloggerilor la Teatrul Masca și prima oară când îi văd la ei acasă și nu la metrou, festivaluri sau alte locuri care-i găzduiesc temporar. Am râs, m-am mirat și-am tresărit la Comedia Erorilor, despre care povestesc și ei câte ceva.

Piesa este una clasică însă jucată într-un stil contemporan. Nu foarte contemporan să nu o înțeleagă decât privirile fine ci atât cât să fie puțin altfel: cu publicul privind atent din toate cele 4 direcții, cu cor, cu noi implicându-ne activ în piesă

Și asta mi-a plăcut enorm. Pentru că una e măiestria de a juca în fața unui întuneric (ca în teatrul clasic) și alta de a privi publicul în ochi, să îl vezi cum râde, cum îți face câte o poză, să alergi printre scaune sau să te tăvălești prin brațele spectatorilor. Și cea din urmă e o măiestrie pe care o admir nespus și pe care nu am reușit să o încerc până acum (deși mi-ar plăcea).

Și după două ore cu happy end în care ne-am potolit foamea de artă, frumos și cultură, ne-am potolit (tot în stil contemporan) și nevoile primare, cu un pahar de bere (că tot s-a băut de zor și-n piesă) și un bol cu nachos. Ca să fie treaba-treabă, pentru că așa e când ai invitați la tine-acasă și tu ești o gazdă bună.

Vă recomand cu drag să mergeți să vedeți piesa (la sediul din Militari, din Str. Uverturii) și aștept, tot cu drag, să îmi spuneți cum vi s-a părut!

Mulțumesc, Teatrule Masca, pentru o seară deosebită și ne vedem data viitoare!:)

 

 

 

 

* Mie îmi place foarte mult ca atunci când merg la teatru să fiu atentă la actorii care nu vorbesc în momentul respectiv. Mi se pare că atunci când doar aștepți să-ți vină rândul e cel mai greu să rămâi în rol și natural. E un criteriu după care îmi aleg “actorii buni”. Lucrăm naturalețea asta la workshopurile de improvizație și chiar nu e ușor s-o ai. :)

6 responses to “Comedia Erorilor, la Teatrul Masca”

  1. Teatrul Masca Avatar

    A fost o placere sa fim impreuna aseara la spectacol si a fost o placere sa citim, tot aseara :) cronica acestei intalniri! Cu siguranta ne vom revedea!

  2. […] mai scris: Kriogen, Claudiu Ciobanu, Haotik, Semanticus, Corina, domnu` Murgeanu și […]

  3. […] UPDATE: Au scris despre spectacol Stefan Murgeanu, Roxana Bursuc, Camil Stoenescu,  Corina Anghel, Onitzza, Andra […]

  4. […] Schiopu, Laurentiu Buica, Daniel Papa, Roxana Bursuc, Liviu Jicman, Tina Florea, Monica Branescu, Corina Anghel, fmro.ro, Camil Stoenescu, Onitzza, Monica Olteanu, Valentina Roman, George Hari Popescu, Andrei […]

  5. […] Vă recomand cu drag să mergeți să vedeți piesa (la sediul din Militari, din Str. Uverturii) și aștept, tot cu drag, să îmi spuneți cum vi s-a părut! (Corina Anghel). […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *