5 Comments

 1. Cris

  Articolul nu prezinta si varianta in care seful sau coordonatorul de proiect nepriceput da clientilor termene nestiind de fapt care este volumul de munca necesar pentru completarea proiectului. La timpul efectiv de lucru se adauga binenteles si timpul necesar proceselor aferente calculatoarelor, de exemplu, timp pe care nu il ia nimeni in seama, chiar daca ofera angajatilor echipamente invechite si foarte uzate. Este o situatie des intalnita, mai ales in media, zona in care toti neavenitii, indiferent de domeniul de provenienta devin peste noapte raspunzatori peste mai multe departamente despre care nu stiu decat ca “fac imaginile sa arate bine!”. Termenele sunt date fara consultarea omului care efectiv lucreaza comenzile respective, dupa care cine ramane sa dreaga erorile de judecata ale unui neavenit? The little people.

  • Buna Cris,
   Ce povestești tu cred că intră aici “efortul ce trebuie depus nu este corelat corect cu timpul pe care angajatul îl are la dispoziție” și dacă e vorba de ineficiența tehnică la alineatul cu proceduri. În astfel de situații (punctate de tine) cred că problema e și de comunicare, angajatul ar trebui să ridice problema într-un mod constructiv pentru a argumenta și clarifica timpul de care are nevoie . :)

 2. adriana

  Bun articol .Statul peste program este un subiect pe care aproape ti-e frica sa-l discuti.
  Se practica in multinationale si este impus de manageri romani care obtin un buget de la seful de afara Bugetul este foarte bine gestionat in sensul ca boss-ul din Romania ia aproape totul si subalternii muncesc foarte mult si pe salarii mici. Auzeam o discutie la niste tineri :
  ,,in conditiile in care nu au timp sa cheltuie banii pentru ca lucreaza 12-15 ore pe zi ,
  banii le ajung doar pentru doua saptamani,,.
  Si va spun ca tinerii chiar muncesc si sunt constiinciosi .Asa ca dragi sefi nepriceputi daca nu stiti sa corelati volumul de munca ,cu timpul ,cu banii mai faceti niste cursuri poate va invata cineva sa conduceti prin comunicare astfel incat
  statul peste program sa nu mai ramana un subiect tabu.

 3. Mirko

  Postarile sund in general bine documentate si dincolo de scris se intrevede efortul depus. Dar se intrevede si lipsa de contact cu practica; totul este scris din teorie. Realitatea este de departe mult mai inperfecta decat teoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.