Tabăra Temerarii

|

Sunt multe ONG-uri în România. Am găsit o listă care centralizează liste cu ONG-uri (aici). Printre astea multe sunt și unele care fac treabă. Și dintre ele sunt unele care fac o treabă foarte-foarte bună! Asociația Little People intră fără dubiu în această ultimă categorie.

Mâna asta de oameni cu suflet mare se ocupă de copiii care au cancer sau de cei care au reușit să îl învingă (temerarii). În fiecare zi, timp de 2 ore pe zi, voluntarii lor merg în spitale și îi ajută pe copii să înțeleagă ce li se întâmplă și să treacă cu bine și mai ușor peste greul ăsta (spus foarte pe scurt). În fiecare zi (repet) inventează alte jocuri, alte povești, alte activități pentru a fii alături de ei.

Mai mult decât atât, se ocupă de o mulțime de lucruri practice pe care ar trebui să le facă poate altcineva: au o listă cu toți pacienții și statusul lor, oferă o sumă ca ajutor celor ce termină tratamentul pentru a se putea pune pe picioare, organizează anual Tabăra Temerarilor și au reușit să formeze o comunitate foarte unită de tineri învingători, poate multe altele. Am rămas foarte impresionată de ce pot face o mână de oameni cu voință și pasiune și deși mi-au mulțumit de 1 milion de ori pentru că am acceptat invitația lor, simțeam că eu trebuie să le spun lor mulțumesc.

Am ajuns să îi cunosc pentru că ne-au invitat să susținem workshop-uri de improvizație cu copiii (le spun copii, dar ei au cam între 16-26 de ani de fapt). Și am improvizat alături de aproximativ 80 dintre ei. A fost o experiență nemaipomenită să am ocazia să cunosc tineri așa de puternici, și așa de plini de viață chiar și când erau obosiți și cu un simț al umorului deosebit și prietenoși și deschiși și isteți. Am plecat de acolo întoarsă pe dos…în sensul bun, desigur. :)

Așa că iată, dacă vreți să faceți ceva frumos, să ajutați cu adevărat, să vă implicați în a face lumea mai bună, puteți găsi un aliat puternic în echipa Little People.

Voi povesti și ce am lucrat cu ei pentru că a fost interesant, fiind vorba de ateliere pentru: public speaking, teatru-dans și foto-film. Și vă arăt și poze cu ei. Probabil direct pe improvizație.ro. Stați aproape! :)

4 responses to “Tabăra Temerarii”

 1. Katie Rizvi Avatar

  you are so cute! THANK YOU SO MUCH for your beautiful words. <3

 2. Kopriva Karina Avatar

  Mutumim foarte mult Corina pentru prezenta in Tabara Temerarii! A fost o experienta frumoasa si inedita pentru participanti:)

 3. Benny Avatar
  Benny

  Corinaaaaaa, sa mai vii pe la noi !:)) Iti promit ca ai bonus o sedinta de masaj daca ne mai vizitezi :D

  1. Corina Avatar

   Pfoai, cum as putea refuza asta?:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *