La Masca merită să fii atent! :)

|

163395_10151331676883261_2147370243_nAm fost așa de preocupată de procesele creative în ultimul timp și despre cum se întâmplă lucrurile că am uitat să mai merg să mă bucur și de rezultatul final. Noroc cu invitația celor de la Teatrul Masca, care mi-a aterizat în mail.

Dacă nu ați fost niciodată să-i vedeți trebuie să știți că sunt un teatru puțin altfel. Lăsând la o parte piesele de la metrou, statuile de prin parcuri și alte exprimări artistice deosebite pe care le pun la cale…până și la ei acasă ies puțin din zona de confort a unui spectacol de teatru clasic. Ce e deosebit e că piesa începe o dată cu intrarea în sală, nu cu ridicarea cortinei, că se și joacă, se și cântă, se și dansează, se fac și acrobații ca să te facă să tresari și din stomac, și din picioare și genunchi și din umeri și din mușchii feței (am fost eu atentă la reacțiile pe care le-am avut de-a lungul piesei).

De la ei, mai mult decât din orice alt spectacol, am învățat cât de mult înseamnă atenția la detalii:  o spafis-mic-2-militarul1rânceană desenată, un tatuaj haios, o replică repetată până îți râmâne în minte și te trezești cu ea dimineața, “mama mă-sii”, un bătut palma cu publicul…Prezența (adică concentrare,  atenție, să trăiești în prezent…) e una dintre temele workshopurilor de improvizație pe care le țin și a fost interesant să exersez și altfel. Sper eu că nu mi-a scăpat nimic, dar mă tentează să mai merg o dată să verific.

Piesa simpatică tare, în caz că sunteți curioși. Și spun simpatică pentru a nu folosi cuvinte pompoase și pentru că se râde. Am văzut Militarul Fanfaron care e o piesă ce se asortează cu luna februarie. Despre iubire în general și despre cum deșteptăciunea unora și prostia altora o ajută să se întâmple. Nu îmi place să fac poze în timpul spectacolului, am făcut doar una așa, la început, dar găsiți câteva pe site-ul lor…ca să vă faceți o idee și să intrați puțin în atmosfera din Efes. :)

Acum că am văzut rezultatul final mor de curiozitate să aflu și cum au ajuns la el. Poate conving pe cineva să mă lase să trag cu ochiul într-o zi și vă mai povestesc și vouă. Până atunci mergeți la teatru, oricum afară vremea e urâtă!

2 responses to “La Masca merită să fii atent! :)”

  1. […] Călinescu, Andrei Ciobanu, Dana Pătrănoiu, Rareş Petrişor, Cristian Bubu, Ciprian Stoian, Corina Anghel, Lucica Radu, Cristian Şuţu, Haotik (Dragoş Şchiopu), Radu Oncescu, Lumea Mare (Roxana Farcă), […]

  2. […] veste): Sabina Cornovac,  Dana Pătrănoiu, Rareş Petrişor, Cristian Bubu,Ciprian Stoian, Corina Anghel, Lucica Radu, Cristian Şuţu, Haotik (Dragoş Şchiopu), Radu Oncescu, Lumea Mare (Roxana […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *