Predicții despre viitorul educației

|

HrPstr

Anul ăsta este nominalizat la Oscar un film care prezintă povestea de dragoste între un scriitor și noul lui sistem de operare. Construit pentru a-i satisface toate nevoile, Samantha, este un sistem informatic bazat pe inteligență artificială care învață constant, are simțul umorului, începe să aibă păreri, preferințe și emoții – Siri într-o variantă mult mai avansată. Învață atât de bine încât devine o persoană “reală” de care te poți îndrăgosti și care îți poate răspunde cu dragoste. Găsiți aici trailerul.

***

 Nu știu în cât timp vom ajunge acolo însă conceptul de inteligență artificială este deja printre noi. Bazat pe asta, experții IBM fac câteva predicții despre efectele pe care calculatoarele le-ar putea avea în următorii 5 ani, în viața noastră, datorită acestei abilități a lor de a învăța, din ce în ce mai bine.

Încă nu e vorba de a juca rol de parteneri de viață! În educație, de exemplu, este despre a ne ajuta să personalizăm procesul de învățare. În termeni de principii și concepte vorbim deja despre asta, știm că învățarea personalizată pe ritmul și abilitățile fiecărui elev dă rezultate mult mai bune – iată că tehnologia vine să susțină asta. Sunt puțin sceptică că se va întâmpla în 5 ani însă îmi doresc să văd cum măcar nepoții mei învață personalizat în școală, la scară mai mare, nu doar în câteva laboratoare experimentale.

Ce spun cei de la IBM:

5yrsThe classroom of the future will learn about each individual student over the course of their education, helping them master the skills that match their goals.The rapid digitization of educational institutions will allow unprecedented instrumentation of the learning process. Cognitive computing, or learning technologies, will help us calculate everything we can about how each student learns and thrives, then create flexibility in the system to continually adapt and fine-tune what we deliver to that student and how this supports teachers and employers. [source]


Pe scurt:

future education

 Cum vă sună viitorul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *